Foto: sajamnamestaja.rs

Danas počinje 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

Vesti Autor: B.O. | 11:00 Petak, 06 10 2023 Foto: sajamnamestaja.rs

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije počinje danas na Beogradskom sajmu i na toj 59. po redu manifestaciji do 11. oktobra predstaviće se više od 120 izlagača iz Srbije, Italije, Nemačke, Turske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Poljske, Kine i Slovenije.

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) je najvažniji događaj u regionu jugoistočne Evrope u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja.

Kao vodeća sajamska manifestacija u industriji nameštaja i pridruženim privrednim granama predstavlja regionalno središte za sajamsku promociju i razvoj domaćih i međunarodnih brendova i pruža reprezentativan uvid u najnovije trendove, inovacije, dizajn i napredne tehnologije u ovoj značajnoj privrednoj delatnosti. Na takav način vrši pozitivan uticaj, čini vidljivijom i promoviše i lokalnu i regionalnu industriju, podstiče inovacije i kreativnost, diže na viši nivo obrazovanje i stručni razvoj, a posredno promovišući turizam doprinosi i očuvanju lokalnog identiteta.

Izlagači iz zemlje i inostranstva, renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi profesionalci, predstavljaju širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene, uključujući stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kuhinje, spavaće sobe, kupatila, garniture i još mnogo toga. Posetioci imaju priliku da vide i isprobaju i različite stilove nameštaja, uključujući moderne, klasične, minimalističke, rustične. Ne izostaju ni drugi elementi enterijera, kao što su rasveta, tepisi, zavese, dekorativni predmeti i ostali dodaci koji doprinose kompletnom izgledu stambenog ili poslovnog prostora.

Pored izložbenog dela, svim učesnicima se nude i brojni paralelni programi – stručna predavanja i panel diskusije i radionice o trendovima u dizajnu enterijera, upotrebi određenih materijala ili tehnikama uređenja prostora. Česte su prezentacije renomiranih dizajnera nameštaja i stručnjaka iz industrije koji dele svoje znanje i iskustvo sa posetiocima. Neizostavna su i takmičenja i nagrade u oblasti dizajna nameštaja.