Foto: Pixabay

Danas se očekuju GUŽVE na granicama, a od sutra se broj vozila UDVOSTRUČUJE!

Vesti Autor: K.C. | 06:45 Petak, 05 07 2024 Foto: Pixabay

Zbog kraja radne nedelje, danas se očekuje pojačan saobraćaj, saopštio Auto-moto savez Srbije (AMSS). 

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. 

Teretna vozila na graničnom prelazu Sremska Rača, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se 60 minuta, a na Gradini 30 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

- Saobraćaj se u julu na kraju radne nedelje pojačava, dok se u dane vikenda, na glavnim putnim pravcima, broj vozila udvostručje. Vožnju olakšavaju dobri vremenski uslovi, međutim, posle par sati provedenih za volanom umor se kod vozača češće javlja, a tada je opasnost od pada koncetracije veća, na put krećite odmorni, ne žurite i češće se odmarajte. Na mestima gde su započeti radovi vozite oprezno jer se na tim mestima u satima pojačanog saobraćaja brzo stvaraju kolone, zato za putovanje isplanirajte više vremena - navodi AMSS.

Za vreme najavljenih isključenja struje dana 5. 7. 2024. u periodu od 9. 30- 14.30č
putnički saobraćaj na GP Kelebija će se odvijati nesmetano, zahvaljujući postojećim agregatima za napajanje električnom energijom, dok će teretni saobraćaj na Terminalu Kelebija u naznačenim terminima biti obustavljen.

Granični prelaz Horgoš II - U dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno je da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radiće od 5 do 23 č.

Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, zbog oštećenja mosta na Dunavu.