Foto: fb/Đorđe Miketic

Đorđe Miketić potvrdio da se POVLAČI iz izborne kampanje koalicije „Srbija protiv nasilja"

Vesti Autor: K.C. | 14:13 Petak, 01 12 2023 Foto: fb/Đorđe Miketic

Danas je Vladimir Obradović, kandidat liste „Srbija protiv nasilja" za gradonačelnika Beograda, saopštio da se bivši poslanik i kandidat za odbornika u Skupštini Grada Đorđe Miketić povukao iz izborne kampanje ove koalicije.

- Gospodin Miketić se povukao iz kampanje da ne bi ovu kampanju obojili tabloidnim naslovima - rekao je Obradović.

Kako se navodi, tek će biti odlučeno da li će ostati i na listi za izbore.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja" u Beogradu Dobrica Veselinović saglasio se da je zloupotreba ličnog života u političke svrhe neprihvatljiva i poručio da su dalji koraci lični čin Đorđa Miketića.

Podsetimo, Miketić se pre nekoliko dana oglasio povodom objavljivanja njegovog intimnog snimka, potvrdivši u saopštenju da je snimak autentičan. Tada je rekao i da je reč je o „starom privatnom snimku koji je očigledno ukraden iz mog stana". Kako je rekao, kada je ulazio u politiku, bio je spreman „na razna podmetanja". Zahvalio se na podršci svojoj supruzi, kao i svima koji su mu je pružili prethodnih dana.

Nakon ove objave, oglasio se i Miketić, koji je rekao da će se u narednom periodu posvetiti „pravnoj borbi i tužbama za sve laži i nameštaljke". On se zahvalio i na podršci koalicionim partnerima.

- Sada je najbitnija pobeda u Beogradu, a ja za pobedu igram - naveo je on u saopštenju.

Nakon što je Miketić objavio da je dobio pretnje u vidu ucene njegovim eksplicitnim fotografijama, oglasila se i Bezbednosno-informativna agencija (BIA). Kako je navedeno u jednom saopštenju, BIA je „u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, tim povodom pokrenula istragu".

- Možemo da saopštimo da su eksperti BIA utvrdili da je u pitanju samo isečak dužeg snimka za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost. BIA poziva gospodina Miketića da prestane sa napadima na službe bezbednosti Republike Srbije i predsednika Republike Srbije i da, pošto je u javnosti otvorio temu svog privatnog snimka, javno saopšti kako je, gde i pod kojim okolnostima i od strane koje osobe nastao snimak njega i izvesne osobe kao i šta snimak sadrži - navedeno je u jednom saopštenju, u kome je dodato da Miketić nije bio predmet bilo kakve obrade.

U drugom saopštenju, BIA je navela da je „nepobitno utvrđeno da je snimak autentičan i da je nastao svojevoljno i bez prisile, što je gospodin Miketić javno i potvrdio, kao i da ga je napravila muška osoba koja se nalazila u istoj prostoriji sa gospodinom Miketićem i nepoznatom ženskom osobom".

Podsetimo, narodni poslanik i predsednik gradskog odbora stranke Zajedno, Đorđe Miketić, objavio je na svom nalogu na X platformi (Tviter) da je dobio pretnje putem poruke sa nepoznatog broja, odnosno da mu stigla fotografija u vidu ucene. Na pitanje šta misli ko stoji iza pretnji, Miketić je rekao:

„Mislim da stoji država, naše institucije, BIA koja ne radi svoj posao ne štiti državu niti građane, već isključivo radi u službi jednog čoveka... Podneću tužbu protiv NN lica koje ovo radi, a za svedoka ću pozvati Aleksandra Vučića - izjavio je Miketić.

On je rekao i da ne može da potvrdi šta se nalazi na fotografiji kojom mu se preti jer je „stara i blurovana“.