Foto: srbija.gov.rs

Dodatna finansijska podrška države poljoprivrednim proizvođačima

Vesti Autor: B.O. | 19:25 Subota, 28 09 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović obišao je danas 15. festival zimnice u Koceljevi, na kojem je više od 250 izlagača predstavilo svoje proizvode od prerađenog voća, povrća, mesa, kao i od meda i mleka.

Martinović je poručio da je država uvek uz svoje poljoprivrednike i da će Vlada Srbije, nakon usvajanja rebalansa budžeta za 2024. godinu, izdvojiti dodatnih skoro 18 milijardi dinara za podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Ministar je rekao da će država pomoći poljoprivrednicima da svojim proizvodima snabdevaju domaće tržište, ali i da ih plasiraju na veoma zahtevno evropsko i svetsko tržište hrane.

On je rekao i da je cilj državne da zadrži mlade ljude na selu, odnosno da građanima u ruralnim sredinama omogući podjednake uslove za život, poput onih koje imaju ljudi u gradovima, dodavši da se radi na tome da se što više umanje regionalne razlike u pogledu ekonomskog i socijalnog razvoja u Srbiji.

Martinović je, takođe, izrazio zahvalnost vrednim ženama koje su spremile na hiljade izloženih tegli i flaša slanih i slatkih proizvoda, kao i kisele zimnice, dodavši da će država obezbediti dodatna sredstva za podršku ženama na selu.

Ministar je, u društvu predstavnika lokalne samouprave i Mačvanskog okruga, obišao štandove izlagača iz gotovo svih krajeva Srbije, kao i iz Republike Srpske.