Foto: srbija.gov.rs

Fruškogorski koridor će preporoditi Srem

Vesti Autor: M.S. | 13:37 Subota, 15 06 2024 Foto: srbija.gov.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas prilikom obilaska radova na tunelu „Iriški venac” da će projekat Fruškogorskog koridora preporoditi Srem i da radovi teku planiranom dinamikom.

Vučević je naveo da se o bezbednosti vodi računa u svakom detalju i da ga posebno raduje to što je ubrzano probijanje tunela, tako da sada treba četiri meseca za nešto za šta je ranije bilo potrebno devet.

On je ponovio da ovaj tunel donosi konkretnu zaštitu Nacionalnog parka Fruška gora, jer se više neće ići kroz njega i neće biti emisije štetnih gasova, a istovremeno ima veliki značaj za Irig i Srem, koje će koridor preporoditi.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić podsetio je na to da je tunel „Iriški venac“ dug 3,5 kilometara i da će biti najduži u Srbiji.

Prema njegovim rečima, do sada je urađeno 52 odsto, a do septembra 2026. godine koridor će biti završen, osim radova na Bulevaru Evrope.

Koliko će ovo značiti ljudima koji žive ovde, pokazuje činjenica da će ovaj tunel promeniti način života. Ovo je dokaz kako zajedno možemo da uradimo velike stvari, poručio je Vesić.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming iskazao je zahvalnost premijeru Vučeviću i ministru Vesiću na angažovanosti oko projekta.

Zadovoljan sam zbog toga što Srbija napreduje po pitanju infrastrukture. Verujem da uz pomoć premijera i svih nas, možemo da završimo koridor u datom roku. Ovo će biti najduži tunel u celoj Srbiji, naveo je Ming.