Foto: unsplash.com

Gradonačelnik najavio NOVI sistem javnog PREVOZA u Beogradu 

Vesti Autor: K.C. | 14:43 Četvrtak, 06 04 2023 Foto: unsplash.com

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda izjavio je da će Skupštini grada 13. aprila da predloži novi sistem javnog prevoza, koji bi trebalo da važi od 1. maja, a po kome će postojati dnevna karta od 200 dinara.

Gradonačećnik je na konferenciji za novinare rekao da više neće biti sedam tarifa i četiri zone već dve zone i dve tarife. „Neće više da postoji ni vremenska zona već će za obe zone cena dnevne karte koštati 200 dinara", rekao je Šapić i dodao da će postojati i sedmodnevna karta koja će koštati 1.000 dinara, dodajući da u ovoom trenutku cena karte za pet dana u sve četiri zone košta 2.350 dinara.

Mesečna karta za sve četiri zone trenutno košta 4.990 dinara, a po novom cenovniku mesečna karta biće 3.000 dinara za prvu, odnosno 3.500 dinara za drugu zonu.

„Godišnja karta je sada 54.890 dinara za sve četiri zone, a po novom biće 35.000 dinara za prvu i drugu zonu", rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, srednjoškolci po novom sistemu neće morati da plaćaju prevoz do 19 godine, starija lica preko 65 lica imaće besplatan prevoz bez ikakvih nadoknada.

Šapić je kazao da se ukidaju kontrolori, da će taj posao kontrole karata preuzeti "Beli".

Takođe, ukida se validator, rekao je Šapić i dodao da će ulaz, kao i izlaz biti na svim vratima autobusa, kako bi se izbegle gužve.