Foto: ig/graonacelnikbg

Gradonačelnik Šapić uručio nagrade đacima generacije

Vesti Autor: K.C. | 12:36 Utorak, 02 07 2024 Foto: ig/graonacelnikbg

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uručio je na današnjem svečanom prijemu nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola za školsku 2023/24. godinu i tom prilikom im čestitao, rekavši da su oni „najbolji od najboljih”.

– Dok sam bio predsednik opštine Novi Beograd, često sam imao priliku da budem u društvu najboljih Novobeograđana u određenim oblastima i to je uvek bio poseban osećaj. Kao što sam i tada često govorio, moja je privilegija i zadovoljstvo što sam u vašem društvu, jer ćete sutra vi biti veliki umetnici, naučnici, biznismeni ili sportisti, koji će pronositi ime našeg grada i zemlje. Tada ću moći da kažem da ste vi bili đaci generacije u vreme kada sam bio gradonačelnik Beograda i da ste baš tada izrastali u ono što ćete postati. Slušao sam neke od vas i posebno mi se svideo deo u kojem ste pozdravili svoje roditelje, kojima takođe želim da odam poštovanje i izrazim divljenje. Mislim da je u uspeh svakog čoveka, koji ga je sam postigao, ipak utkana podrška roditelja i bliskih ljudi. Uspeh svakog čoveka konkretnije se meri uspehom njegove dece. Ljudi koji su „podigli” pre svega lepo vaspitanu, pristojnu i uspešnu decu, u bilo kojoj oblasti, trebalo bi da imaju važno mesto i poziciju u našem društvu jer oni znaju kako se pravi kvalitetno i uspešno društvo – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je roditeljima đaka generacije poručio da uživaju u činjenici da imaju najuspešniju decu, te da ne dozvole da im bilo ko to pokvari.

– Sutra će upravo vaša deca voditi ovu državu ili lokalnu samoupravu i brinuti o nekoj drugoj deci. Grad Beograd već duži niz godina nagrađuje đake generacije u kontinuitetu. Moja obaveza je bila da to nastavim, s tim da je prošle godine napravljen propust, ali će te nagrade za prošlogodišnje učenike generacije biti dodeljene sada – ukazao je Šapić.

Prvi čovek Beograda je učenicima poželeo mnogo sreće i uspeha u životu.

– Puno je izazova ispred vas, ali bez obzira na sve želim vam da im prilazite sa optimizmom, entuzijazmom i verom u sebe, kao što ste zajedno sa svojim roditeljima verovali da možete da budete učenici generacije – zaključio je Šapić.

Zajedno sa sekretarkom za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandrom Čamagić, Šapić je učenicima generacije iz osnovnih škola dodelio tablete, a najboljim srednjoškolcima laptop računare, dok su svi nagrađeni dobili knjige „Srpsko kulturno blago”.