Foto: Mup Srbije

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine školama u Srbiji

Vesti Autor: B.O. | 06:50 Četvrtak, 28 03 2024 Foto: Mup Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, kao i policijskim službenicima PU za grad Beograd, Odelјenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije i Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma, identifikovali su trinaestogodišnjaka koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji.

Trinaestogodišnji dečak je 25. marta ove godine putem servisa elektronske pošte slao poruke preteće sadržine u kojima je širio paniku upozoravajući na navodni teroristički napad i eksplozivne naprave podmetnute u školama, čime je izazvao paniku kod većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija ovog trinaestogodišnjaka pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji.

S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelјa će biti podneta prijava u skladu sa zakonom.