Foto: srbija.gov.rs

Intenzivan razvoj ekonomske saradnje sa SAD

Vesti Autor: M.S. | 14:17 Sreda, 12 04 2023 Foto: srbija.gov.rs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Erikom Svolvelom o bilateralnim odnosima, privrednoj i ekonomskoj saradnji i jačanju napora za postizanje mira i stabilnosti u regionu.

Brnabić je navela da su SAD jedan od najvažnijih privrednih partnera Srbije, te da se ekonomska saradnja intenzivno razvija na različitim poljima.

Prema njenim rečima, SAD su trenutno najveći partner Srbije u izvozu usluga, sve je veći priliv investicija američkih kompanija, značajna je finansijska podrška kroz različite programe razvojne pomoći, dok su američke kompanije uključene i u realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata.

Kongresmen Svolvel izrazio je zahvalnost predsednici Vlade Srbije na konstruktivnom razgovoru, aktivnostima Srbije u razvijanju regionalne saradnje, kao i načinu na koji Beograd vodi proces normalizacije odnosa sa Prištinom.

Svolvel je u zaključku poručio da se nakon ove posete u Kongres vraća sa porukom da je Srbija ekonomski jaka i stabilna zemlja, sa rastućim privrednim potencijalom i dobrom investicionom klimom.