Foto: srbija.gov.rs

Jačanje svih vidova saradnje Srbije i Švedske

Vesti Autor: M.S. | 13:35 Petak, 15 12 2023 Foto: srbija.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i  ambasadorka Kraljevine Švedske u Srbiji Anika Ben David  potpisali su danas Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Švedske o plaćenim delatnostima članova porodice članova diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Dačić je ocenio da je potpisivanje tog sporazuma od izuzetnog značaja jer je on rezultat višemesečnog pregovaranja srpske i švedske strane i njime se omogućava zapošljavanje supružnika diplomata u cilju očuvanja normalnog porodičnog života diplomatsko-konzularnih predstavnika.

Ambasadorka Ben David je izrazila zadovoljstvo potpisivanjem navedenog sporazuma, koji daje veće mogućnosti zapošljavanja, iskazavši zahvalnost prvom potpredsedniku Vlade na dosadašnjoj saradnji.

Ona je takođe izrazila spremnost da i u narednom periodu radi na jačanju svih vidova saradnje sa Republikom Srbijom.

U prijateljskom razgovoru je konstatovano da su odnosi između dve  zemlje dobri i potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog političkog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje dveju zemalja kroz unapređenje saradnje u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.