Foto: srbija.gov.rs

Javna rasprava o zakonskim rešenjima za upravljanje kohezionom politikom EU od 8. jula

Vesti Autor: B.O. | 14:08 Petak, 05 07 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će od 8. do 29. jula ove godine sprovesti javnu raspravu o Nacrtu zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom.

U saopštenju se navodi da je tekst Nacrta zakona postavljen na internet stranici Ministarstva za evropske integracije i na portalu eKonsultacije.  

Ovaj dokument je važan jer omogućava pripremu sistema za upravljanje i kontrolu sprovođenja kohezione politike Evropske unije i utvrđuje postupke za pripremu svih potrebnih dokumenata u skladu sa ciljevima kohezione politike i obavezama Srbije preuzetim u procesu pristupanja EU.

S tim u vezi, od posebnog je značaja da proces izrade ovog dokumenta uključi što više relevantnih aktera, imajući u vidu, ne samo veliku očekivanu dobrobit po građane i institucije Srbije, koju donose fondovi kohezione politike, već i složenost sistema koji je potrebno uspostaviti.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu za evropske integracije putem elektronske pošte preko posebnog obrasca koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za evropske integracije na imejl adrese bojana.bondzic@mei.gov.rs i milica.ralevic@mei.gov.rs.

Takođe, mogu se podneti i pisanim putem na adresu: Ministarstvo za evropske integracije, Sektor za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o sredstvima EU i razvojnoj pomoći, Nemanjina 34, 11 000 Beograd, sa naznakom „Javna rasprava – Nacrt zakona o uspostavljanju i funkcionisanju sistema za upravljanje kohezionom politikom”.

Sva neophodna dokumenta možete da preuzmete ovde.