Foto: srbija.gov.rs

Kompanije odbrambene industrije Srbije na sajmu naoružanja u Azerbejdžanu

Vesti Autor: B.O. | 19:05 Sreda, 25 09 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, u pratnji najvišeg državnog i vojnog rukovodstva, posetio danas na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „ADEX 2024" u Bakuu štand „Jugoimporta SDPR“, na kome izlažu kompanije odbrambene industrije Srbije.

U razgovoru sa pomoćnikom ministra odbrane za materijalne resurse Nenadom Miloradovićem, analizirani su rezultati dosadašnje saradnje proistekle iz prethodnih dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, koji su ocenjeni uspešnim.

Nove mogućnosti saradnje u oblasti sofisticiranog naoružanja razmatrane su sa ministrom odbrane Azerbejdžana Zakirom Hasanovim, a sa ministrom odbrambene industrije Vugarom Mustafajevim vođeni su razgovori iz oblasti transfera novih proizvodnih tehnologija.

Tokom sajma, „Jugoimport SDPR“ potpisao je tri nova ugovora iz oblasti industrijske saradnje sa Ministarstvom za odbrambenu industriju Azerbejdžana, dodaje se u saopštenju.