Foto: Beoinfo

Koncert mladog pijaniste Lea Borisavljevića u Istorijskom muzeju

Vesti Autor: B.O. | 11:43 Utorak, 19 12 2023 Foto: Beoinfo

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica art” organizuju u četvrtak, 21. decembra, u 20 časova koncert mladog pijaniste Lea Borisavljevića. Reč je o šestom i poslednjem koncertu u ovoj godini, u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej” u sali su u posebnoj vitrini izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa, izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” obogaćen je nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnim sezonama, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim i višestruko nagrađivanim mladim pijanistom Leom Borisavljevićem.

Na programu su kompozicije Dejana Despića, Momčila Petrovića, Vasilija Mokranjca, Franca Lista, Franca Šuberta, Frederika Šopena i kompozicija „Smederevka”, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 dinara.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili da blagovremeno rezervišu mesto biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije, gde se nalaze i svi snimci koncerata iz prethodnih sezona.

U Istorijskom muzeju Srbije postavljena je izložba pod nazivom „Čekajući stalnu postavku” koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).