Foto: tw/usambserbia

Kristofer HIL - Srbija treba da URADI ono što je u NJENOM INTERESU!

Vesti Autor: K.C. | 21:43 Sreda, 08 02 2023 Foto: tw/usambserbia

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je večeras na godišnjoj generalnoj skupštini Američke privredne komore da Srbija treba da uradi ono što je u njenom interesu i dodao da ne sumnja u iskrenost njenog rukovodstva, kad jasno izražava želju da postane deo EU i pređe završni deo svog puta na Zapad.

Kristofer Hil je izjavio i da se usuđuje da tvrdi da će EU, najznačajniji geopolitički projekat u poslednjih pet vekova, ostati nedovršen sve dok Srbija i ostale zemlje Zapadog Balkana ne budu potpuno integrisane u strukture Unije.

Ambasador Hil je izjavio danas i da SAD imaju u Srbiji "ogromne investicije, preko 4,5 milijarde dolara i veliki izvoz robe i usluga za SAD". Prema njegovim rečima, velike američke kompanije su odlučile da investiraju u budućnost Srbije.

"Za nas je mnogo važno da Srbija uspe i postane punopravna članica EU.
Postoje izazovi ali Srbija je dobro mesto za investicije. Regionu je potrebna dublja integracija jer svaka kompanija će gledati da svoje pogone postavi na širem tržištu", rekao je ambasador SAD u Beogradu. Kristofer Hil je ocenio i da je Otvoreni Balkan dobra inicijativa u tom pravcu.