Foto: srbija.gov.rs

Kruševac zainteresovan za organizaciju letnjih kampova za decu iz dijaspore

Vesti Autor: B.O. | 15:50 Četvrtak, 28 03 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević razgovarao je danas sa gradonačelnikom Kruševca Ivanom Manojlovićem o organizaciji tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore.

Milićević je nakon sastanka rekao da je od gradonačelnika čuo veoma dobre inicijative vezane za saradnju lokalne samouprave, države i ljudi u dijaspori.

Ministar je ukazao na to da su prošlogodišnji letnji kampovi bili pionirski korak, ocenivši da ne postoji bolje mesto u Srbiji od Kruševca gde bi, kroz upoznavanje srednjovekovnog nasleđa, mališani koji žive van Srbije mogli više da nauče o istoriji srpskog naroda.

On je preneo da je čuo veoma pozitivne utiske od dece iz dijaspore koja su bila u kampu prošle godine i sećaju se svakog sadržaja koji je za njih bio organizovan u Kruševcu.

To je bio povod da danas dođem i razgovaram sa gradonačelnikom i njegovim timom, da ponudimo da Grad Kruševac ponovo aplicira sa kvalitetnim projektom organizacije letnjih kampova, naveo je Milićević.

Manojlović je potvrdio da će se Grad Kruševac odazvati na poziv i da će pripremiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi i ove godine organizovao kamp za decu iz dijaspore.

Takođe, on je istakao da je u planu organizacija velikog skupa u Kruševcu na kojem bi učestvovali ugledni Srbi koji žive u inostranstvu.