Foto: Pixabay

АLARMANTNA SITUACIJA kod Šapca! Izlila se reka Dumača, HITNO EVAKUISANO desetak porodica

Vesti Autor: K.C. | 10:42 Sreda, 31 05 2023 Foto: Pixabay

Ovih dana, snažna oluja praćena pljuskovima pogodila je Srbiju i ostavila poplavljena područja. U selu kod Šapca izlila se reka Dumača, evakuisano desetak porodica, najmlađa evakuisana je beba stara 4 meseca.

Na terenu su spasilačke ekipe, a poplavljen je deo puta koji vodi ka Nakučanima.

Snažno nevreme koje se ovih dana sručilo na Srbiju najteže je pogodilo Zapadni kraj naše zemlje. U užičkim selima padao je grad veličine oraha, a ni najstariji meštani ne pamte ovakve nepogode. 

Kiša koja je padala poljoprivrednicima i meštanima donela je veliku nedaću, poplavila objekte, odnela puteve, obrala voće.

U Loznici je usled obilnih količina padavina, poplavljen suteren hirurško ginekološkog bloka Opšte bolnice, gde su smešteni Služba prijema i zbrinjavanja urgentnih stanja, Kabinet za CT i rendgen kabinet, specijalističke ambulante ortopedije, urologije i hirurgije, koje su trenutno van funkcije.

Jako neveme napravilo je štetu i u ivanjičkim selima. 

U mestu Opaljenik kod Ivanjice, zastrašujući prizor dočekao je Milića Botorića, kada je posle jakog praska istrčao iz kuće da proveri šta se događa. Nažalost, od udara groma stradalo je pet ovaca.

Obilne padavine napravile su katastrofu i na teritoriji opštine Lučani. Usled velikog dotoka vode izlili su se bujični potoci i potpuno presekli većini putnih pravaca.

Vodostaj zapadne Morave koja protiče kroz selo Dljin je iz sata u sat u porastu, a meštani strahuju od novih izlivanja, iako štete od nedavnog nevremena još uvek nisu sanirane.