Foto: mfin.gov.rs

Mali u trodnevnoj radnoj poseti Vašingtonu

Vesti Autor: B.O. | 12:07 Sreda, 17 04 2024 Foto: mfin.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali boraviće od 18. do 20. aprila u radnoj poseti Vašingtonu, gde će učestvovati na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Sastanak MMF-a i Svetske banke, koji je počeo 15. aprila i trajaće do 20. aprila, okuplja guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenata, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike, kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Mali će tokom boravka u Vašingtonu imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom MMF-a i Svetske banke, brojnim investitorima i predstavnicima međunarodnih rejting agencija, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj politici Srbije, našim makroekonomskim pokazateljima i očekivanjima za naredni period, investicijama i privrednom ambijentu u našoj zemlji.

Potpredsednik Vlade će 18. aprila prisustvovati sastanku Konstituence i, između ostalih, razgovarati sa zamenikom direktora MMF-a Bo Lijem, direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom, predstavnicima rejting agencije „Standard and Poor΄s” i potpredsednikom MIGA Džunaidom Kamalom Ahmadom.

On će 19. aprila prisustvovati investitorskom sastanku, kao i Komitetu za razvoj, i razgovarati sa potpredsednicom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Antonelom Basani i predstavnicima rejting agencije „Moody΄s”.

Mali će se 20. aprila sastati sa izvršnom direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom.

Mali u trodnevnoj radnoj poseti Vašingtonu