Foto: x/1konkretno

Ministar kulture uputio TELEGRAM SAUČEŠĆA povodom smrti Radmile Živković

Vesti Autor: K.C. | 14:21 Petak, 20 09 2024 Foto: x/1konkretno

Ministar kulture Nikola Selakovic  uputio je telegram saučešća povodom smrti Radmile Živković.

„Sa velikom tugom sam primio vest da nas je napustila Radmila Živković, prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, velika glumica i simbol jednog vremena. Pamtićemo je po vrhunskom umeću da kroz različite uloge nasmeje i rasplače publiku, ali i po izuzetnoj lepoti kojom nije bila blagoslovena samo spolja. 

Sa podjednakim žarom nastupala je na scenama beogradskih pozorišta,  ostvarila zapažene role na filmskom platnu i u televizijskim serijama a impresivnu karijeru krunisala  brojnim zasluženim nagradama. Ipak, u srca svih nas koji smo imali čast da je gledamo u matičnoj kući – Narodnom pozorištu u Beogradu, zauvek će ostati  urezana najviše po briljantnoj ulozi čuvene  Živke Popović koju je u Nušićevoj Gospođi ministarki“  igrala skoro dve decenije. Živeće Rada zauvek u svima nama jer nećemo niti možemo zaboraviti njen lik i njena dela kojima je obasjavala kulturnu scenu naše zemlje.

Porodici, kolegama i prijateljima Radmile Živković izražavam najdublje saučešće. Neka počiva u miru,“ naveo je Selaković.