Foto: zvezdara.rs

Najavljen ŠTRAJK profesora ŠESTE beogradske gimnazije - Traže SMENU direktora!

Vesti Autor: K.C. | 19:47 Utorak, 30 05 2023 Foto: zvezdara.rs

Deo profesora Šeste beogradske gimnazije najavio je da će sutra stupiti u štrajk.

Prema njihovim izjavama oni će zatražiti ostavku direktora te škole Radisava Milića nakon što su izostala reagovanja nadležnih na njihova upozorenja da Milić godinama unazad izdaje nevažeća svedočanstva, nezakonito iznajmljuje prostorije škole i obavlja nedozvoljene nabavke, rekli su profesori danas na konferenciji za novinare.

S druge strane, beogradski list Danas prenosi reči direktora te škole Radisava Milića koji negira optužbe i tvrdi da pojedinci koji iznose neistine na njegov račun pokušavaju da se spasu od kažnjavanja na poslu i lične odgovornosti, jer se protiv nekoliko njih vode disciplinski postupci.

Profesor fizičkog vaspitanja u Šestoj gimnaziji Marko Mandić rekao je na konferenciji za medije da je godinama unazad upozoravao direktora da je nezakonito oslobađao učenike ovog predmeta i da su svedočanstva izdata sa naznakom „oslobođen“ u stvari nevažeća.

Nakon što je utvrđeno da su u Šestoj gimnaziji izdata nezakonita svedočanstva, prosvetna inspekcija je prema rečima profesora obavila nadzor nakon koga je izdata naredba da direktor škole pozove učenike sa nevažećim svedočanstvima kako bi bili ocenjeni i da im se nakon toga izda važeće svedočanstvo sa ocenom.

Direktor Milić ističe da Šesta gimnazija postiže izuzetne rezultate u nastavi i projektnim aktivnostima, da su nastavnici veoma motivisani i posvećeni svom poslu i da će škola učiniti sve da učenici ne izgube nijedno svoje pravo i da proba državne mature ne bude ugrožena.