Foto: beograd.rs

NAJLEPŠA cvetna aleja Zemuna

Vesti Autor: K.C. | 17:08 Četvrtak, 27 06 2024 Foto: beograd.rs

Gradska opština Zemun organizovala je 23. tradicionalnu manifestaciju „Najlepša cvetna aleja Zemuna 2024”, s ciljem da se podstakne uključivanje građana u ozelenjavanje i unapređenje estetike prostora, da se utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina, da se neguju saradnja i prijateljstvo među ljubiteljima zelenila i promovišu i nagrade najvredniji i najuspešniji, saopšteno je iz Opštine Zemun.

U takmičenju je učestvovalo više od 60 prijavljenih građana Zemuna, javnih ustanova, škola i vrtića, a izbor najlepših zelenih prostora obavljen je u sedam kategorija: balkon, okućnica, zelena površina oko stambene zgrade, zelenilo oko predškolske ustanove i na krovu objekta, školsko dvorište i krov škole, zelena površina javne ustanove, a dodeljene su i dve specijalne nagrade.

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji doneo je žiri u skladu sa propozicijama.

Najbolji u svim kategorijama nagrađeni su na svečanosti održanoj 26. juna u Kancelariji za mlade Gradske opštine Zemun, a diplome i probrano rastinje uručio im je član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević.

Najlepše zelene površine oko stambenih zgrada su Stambena zajednica u Ulici akrobate Aleksića 66 u Zemun polju, SZ  u Ulici Dragana Rakića 43 i SZ u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 5.

Za najlepši balkon nagrađene su Lidija Mitković i Angelina Orbović, kao i Ana Sotirović za uređenje i održavanje balkona Doma za penzionere „Bežanijska kosa”.

Prema mišljenju stručnog žirija, najlepše su okućnice Dragana Krpešića, Sanele Hadžić i Vesne Kostić.

U kategoriji najlepše uređenih školskih dvorišta nagrađeni su OŠ „Sava Šumanović” u Altini i istureno odeljenje OŠ „Branko Radičević” u Busijama.

Među vrtićima zablistali su „Pačja škola” i „Zlatni bor”.

Za najlepše uređeno dvorište javne ustanove izabran je Dom zdravlja „Zemun”.

Sveukupna pobednica ovogodišnje „Najlepše cvetne aleje Zemuna 2024”, koja će predstavljati Opštinu Zemun na gradskom takmičenju „Za zeleniji Beograd” je Snežana Simić, pobednica u kategoriji „Najlepša zelena površina oko stambenih zgrada”, navodi se u saopštenju.