Foto: mod.gov.rs

Napravljen značajan iskorak u jačanju sposobnosti Vojske Srbije

Vesti Autor: M.S. | 14:26 Utorak, 23 04 2024 Foto: mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas skupu Generalštaba Vojske Srbije koji je, povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije, organizovao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Skup u kasarni „Banjica 2“ počeo je minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije zastavniku Mijodragu Toškoviću.

Tom prilikom pročitana je i čestitka predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića povodom današnjeg praznika.

Načelnik Generalštaba uručio je Zlatnu plaketu Vojske Srbije ministru Vučeviću, u znak zahvalnosti za izuzetnu saradnju i podršku koju je tokom obavljanja funkcije pružio pripadnicima Vojske Srbije.

Mojsilović je istakao da je u godini za nama napravljen značajan iskorak u izgradnji sposobnosti Vojske Srbije, i izrazio uverenje da ćemo, oslonjeni na sopstvene snage i uz čvrstu podršku državnog rukovodstva, nastaviti putem ubrzanog jačanja i razvoja u svim segmentima.

Vojska Srbije danas je posebno organizovana, obučena i opremljena da u izvršavanju svojih borbenih i neborbenih zadataka, koji su utvrđeni Strategijom odbrane i vojnom doktrinom, može sa uspehom da se suprotstavi savremenim bezbednosnim rizicima i pretnjama, poručio je on.

Mojsilović je uručio nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima koji su značajno doprineli unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije između dva praznika.

Prisutnima je prikazan film Vojnofilmskog centra „Zastava film“ Uprave za odnose sa javnošću o rezultatima rada Vojske Srbije između dva praznika, a organizovana je i izložba starih i retkih knjiga i savremenih publikacija, koju je priredio Univerzitet odbrane.