Foto: ig

Nevreme pričinilo VELIKU ŠTETU širom Srbije -  U Zaječaru i Požegi, tri kuće GORELE

Vesti Autor: K.C. | 08:19 Nedelja, 23 07 2023 Foto: ig

Sinoć je tokom noći kao i prethodne večeri, olujno nevreme pogodilo više delova Srbije i načinilo znatnu štetu. Zaječar i okolina našli su se dva puta na udaru nevremena.

Jak pljusak, olujni vetar i sitniji grad uz grmljavinu i munje zahvatili su Zaječar i okolinu, a još se ne zna kolika je šteta pričinjena.

Stanovnici sela Veliki Izvor su naveli da mnoge kuće prokišnjavaju jer su ostale bez crepova, pao je jedan dalekovod, oštećene su štale i pomoćni objekti, a selo je ostalo bez struje. I u gradu je bilo oštećenja na krovovima i elektro-mreži.

Požar koji je izbio u zaječarskom naselju Kotlujevac, zahvatio je tri kuće. Pretpostavlja se da je uzrok požara jako nevreme koje je u večernjim satima pogodilo ovaj kraj, ali niko nije povređen, preneo je RTS. Vatrogasci su sprečili da se vatra proširi na ostatak naselja.

Kako se navodi, grad je pričinio štetu i u opštini Požega. Najviše je stradalo selo Roge, u kojem su, prema rečima predsednika opštine, stradali crepovi praktično na objektima u celom selu.
Međutim, razmere štete od noćnog gradonosnog oblaka će se videti tek danas. Prvi izveštaji ukazuju na veliku štetu na stambenim objektima u Rogama, gde su stradali i voćnjaci i usevi.

I Beograd je sinoć pogodilo nevreme praćeno jakom kišom i olujnim vetrom i zahvatilo pojedine delove grada, ali je bilo slabijeg intenziteta nego prethodnih noći. Delovi grada ostali su na kratko i bez struje.

Zbog grmljavine usled najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od sinoć u 21 čas bila uvedena zabrana snabdevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri, saopšteno je sa Aerodroma „Nikola Tesla“, nakon čega je Er Srbija saopštila da je moguće da pomenuta zabrana utiče na saobraćaj nacionalnog avioprevoznika.