Foto: ig/graonacelnikbg

Nikodijević zakazao treću sednicu Skupštine grada za 1. jul

Vesti Autor: K.C. | 20:18 Petak, 28 06 2024 Foto: ig/graonacelnikbg

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 1. jul, sednicu Skupštine grada, treću u novom sazivu gradskog parlamenta. Odbornici će odlučivati o budžetu Grada Beograda za 2024. godinu. Na dnevnom redu je i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024. godini, kao i Predlog zaključka o pribavljanju prethodnog mišljenja Sekretarijata za finansije pre pokretanja postupaka javnih nabavki i nabavki radova čija je procenjena vrednost preko milion dinara.

Odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na rebalans III programa poslovanja za 2024. godinu GSP „Beograd”, a na dnevnom redu su predlozi izmena Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, te Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt aneksa 1 Ugovora o koncesiji zaključenog između Grada Beograda i „CSI Parking Investment” d.o.o. Beograd.

Među tačkama dnevnog reda na sednici će biti i predlozi kadrovskog plana Gradske uprave Grada Beograda, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i Službe glavnog urbaniste Grada Beograda, kao i predlozi kadrovskog plana ombudsmana i gradskog pravobranilaštva.

Sednica počinje u 10 časova i održaće se u zgradi Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6 (velika sala u prizemlju).