Foto: ig/nittoatpfinals

Novak Đoković VEČERAS POČINJE nastup na Završnom ATP turniru u Torinu

Vesti Autor: K.C. | 08:18 Nedelja, 12 11 2023 Foto: ig/nittoatpfinals

Izuzetno uspešnu godinu Novak Đoković pokušaće da kruniše peharom na Završnom ATP turniru u Torinu, gde brani titulu osvojenu prošle godine. Duelom protiv Holgera Runea večeras od 21 sat, Novak Đoković počinje nastup na turniru, na kojem će imati priliku da obori nove rekorde u svojoj izuzetnoj karijeri.

Najbolji svetski teniser pokušaće da rekordni sedmi put osvoji Završni turnir, ali i da osmi put u karijeri završi godinu na prvom mestu ATP liste. Đoković bi novom titulom u Torinu postao prvi teniser u istoriji koji je sedam puta u karijeri trijumfovao na Završnom turniru sezone i tako bi prestigao Rodžera Federera na listi osvajača ovog turnira.

Novaku je za drugi cilj kome stremi potrebno da savlada samo jednog od rivala u Zelenoj grupi – Holgera Runea, Janika Sinera ili Stefanosa Cicipasa. Na taj način bi završio još jednu godinu kao najbolji na svetu, ali i u dobrom raspoloženju dočekao novu sezonu.

Završni turnir igra se u Torinu od 12. do 19. novembra, a u polufinale takmičenja će se plasirati po dva prvoplasirana tenisera iz obe grupe.