Foto: ig/pedja.rajic84

Novi Sad u Novu 2024. godinu ulazi bez VATROMETA

Vesti Autor: K.C. | 10:46 Ponedeljak, 11 12 2023 Foto: ig/pedja.rajic84

Novu godinu i Srpsku novu godinu, Grad Novi Sad dočekaće bez vatrometa, potvrdio je gradonačelnik Milan Đurić. On je naglasio da Grad neće organizovati vatromet, a jedan od razloga je dobijanje nagrade Unesko i prisustvo Mreži kreativnih gradova sveta.

U 2024. godinu Novosađani će ući uz jedinstveni doček, a Đurić ističe da je još pre šest godina, 2017. godine, Grad Novi Sad odlučio da tokom proslave Srpske nove godine ne bude vatrometa, a od ove godine i po gregorijanskom kalendaru.

- Novi Sad nastavlja sa Dočekom, jedinstvenom umetničkom proslavom dve Nove godine u Evropi da iznova postavlja nove standarde. Srpska Atina bila je prvi grad u državi koji je za Srpsku novu godinu, 13. januara 2017. godine, ukinuo tradicionalni vatromet. Po dobijanju još jednog prestižnog priznanja, Unesko kreativni grad u kategoriji novih i digitalnih medija, Novi Sad se opredelio i da 31. decembra 2023. ponoć dočeka bez vatrometa. Uz svetlosne instalacije na Tesla svetlosnoj galeriji i svetlosnim specijalnim efektima i materijalima koji su biorazgradivi i ovogodišnji Doček će opravdati svoj evropski imidž grada kulture - rekao je prvi čovek Grada.