Foto: mod.gov.rs

Obavljena primopredaja dužnosti ministra odbrane

Vesti Autor: M.S. | 13:03 Utorak, 07 05 2024 Foto: mod.gov.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane u prethodnom sazivu Vlade Miloš Vučević predao je danas dužnost novoizabranom ministru odbrane Bratislavu Gašiću, u skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave.

Nakon izvođenja himne Republike Srbije, potpisan je Zapisnik o primopredaji dužnosti, a potom je ministar Gašić uručio oficirsku sablju premijeru Vučeviću.

Vučević je iskazao zahvalnost svim saradnicima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, istakavši da je reč o ljudima koji vole svoju državu i rade na očuvanju našeg suvereniteta i zaštiti državnih interesa.

On je, čestitajući novoizabranom ministru odbrane, rekao da je on dostojan i sposoban da obavlja taj posao na najbolji mogući način, te da će moći da računa na njegovu podršku kao predsednika Vlade.

Gašić je istakao da nema veće časti i ponosa u srpskom narodu od toga da se bude na čelu Ministarstva odbrane.

Vojska Srbije je garant mira i stabilnosti na našem prostoru, garant bezbrižne budućnosti naših građana. Zato nastavljamo sa njenim daljim osnaživanjem, opremanjem i obukom, a sve s ciljem još boljeg napretka i razvoja Srbije.

Svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i članovi Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.