Foto: srbija.gov.rs

Obeležena 25-godišnjica stradanja civila u NATO bombardovanju voza u Grdelici

Vesti Autor: M.S. | 18:26 Petak, 12 04 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković prisustvovao je komemorativnom skupu povodom 25 godina od stradanja civila u NATO bombardovanju putničkog voza na železničkom mostu u Grdelici.

Selaković je rekao da svakodnevno podsećanje na ove žrtve predstavlja putokaz za našu budućnost i da dok god se budemo sećali svoje prošlosti i odavali poštu onima koji su stradali boreći se za ideale i ciljeve za koje se borimo i danas, bićemo u stanju da radimo vredno u sadašnjosti i trasiramo put budućnosti.

Ponosan sam na činjenicu što sam bio deo tima koji je odlučio da svaku našu žrtvu, svaki događaj i stradanje, bilo ono junačko ili mučeničko, moramo da obeležavamo, ne radi drugih, nego radi sebe, naglasio je ministar.

On je poručio da ćemo samo tako umeti da cenimo ovu zemlju što su nam preci ostavili, za koju su se borili i stradali, da bismo u njoj stvarali sigurno gnezdo i busiju za generacije koje dolaze.

Činjenica da smo se danas ovde okupili, da smo došli u ovolikom broju, dokaz je da onaj koji je 1999. hteo da nas uništi u tome nije uspeo, istakao je Selaković.