Foto: unsplash.com

Objavljena TRASA šetnje Beograd Prajda

Vesti Autor: K.C. | 06:44 Petak, 08 09 2023 Foto: unsplash.com

Beograd Prajd je zakazan za 9. septembar, a početak okupljanja za učesnike šetnje je u 16 časova u parku Manjež. Tada će biti i otvoreni ulazni punktovi, saopštio je Beograd Prajd.

„Sama šetnja počinje u 17 časova. Na punktovima će, pored pripadnika policije, dežurati naše licencirano obezbeđenje, oranizatori i volonteri, koji će se postarati da svako bezbedno pristupi šetnji i koncertima i dobije svoju narukvicu“, navodi se u saopštenju.

Ulazni punktovi će bitie u ulici kralja Milana, kod hotela Moskva, na raskrnici Resavske i Birčaninove, raskrsnici Resavske i Mišarske ulice, kao i na ulazu u Kralja Milana sa Trga Slavija.
Ruta šetnje je sledeća: kreće se iz parka Manjež Nemanjinom ulicom, Ulicom kneza Miloša, Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo Ulicom kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.

Posle šetnje planiran je koncert sa početkom u 19 časova, na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, tam, Džipsii i Lazar Ćirković.
Organizatori naglašavaju, da tokom šetnje neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizoginiju i pozive na nasilje.
Najavljeni su, takođe, dreg nastupi (Bad Reputation, The Haus of Plastics, Hydra HGG), kao i DJ setovi & Vogue (Lea Davogić, Plesno udruženje "GROOVE", TziTzi & greczei).

Ulaz na Prajd je otvoren za sve građane, ne postoji unapred predviđen spisak učesnika, poručuju organizatori.