Foto: printscreen/rtv Šumadija

Konačno počinje OBNOVA Garaškog mosta kod Aranđelovca

Vesti Autor: K.C. | 08:33 Subota, 20 04 2024 Foto: printscreen/rtv Šumadija

Posle pet decenija, počela je rekonstrukcija važne saobraćajnice - mosta na Garaškom jezeru kod Aranđelovca. Zbog oštećenja, most je od maja 2022. godine samo delimično korišćen, a jedno vreme je bio potpuno zatvoren za saobraćaj.
Garaški most povezuje Aranđelovac sa Ibarskom magistralom i auto-putem „Miloš Veliki". Uz rekonstrukciju mosta, u toku je asfaltiranje alternativne obilaznica oko jezera.

Most je obnavljan nekoliko puta, ali do sada nije bio zatvaran za saobraćaj. Sadašnja rekonstrukcija obuhvata popravku glavne konstrukcije, nosača na stubovima, ispravljanje saobraćajnice i odvodnjavanje. 

Makadamski obilazni put, dug dva kilometra, napravljen je 2022. godine, ali je prilično oštećen tokom poplava. U toku je asfaltiranje, međutim, meštani sa nestrpljenjem iščekuju završetak radova na mostu, kako bi, ponovo, kraće putovali.

„Putevi Srbije" nadležni su za radove na mostu, koji je dug 144 metra, širok 8 i po metara i sa obe strane ima pešačke staze. Vlada je za renoviranje izdvojila 160 miliona dinara, a prema najavama nadležnih radovi bi trebalo da budu završeni do kraja leta.