Foto: fb/Srpska lista

Oglasila se Srpska lista - Još jedan Srbin UHAPŠEN na Jarinju

Vesti Autor: M.S. | 17:16 Petak, 10 05 2024 Foto: fb/Srpska lista

Kosovska policija na administrativnom prelazu Jarinje uhapsila je danas Srbina Slobodana Miletića. Povodom ovog događaja Srpska lista oglasila se saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- Dok Kurtijevi miljenici mogu da se snimaju kako vrše krivična dela i koriste narkotike u zgradi opštine Leposavić, u toku radnog vremena i za to ne odgovaraju pred nadležnim organima, sa druge strane Kurti nastavlja da progoni časne Srbe na severu Kosova i Metohije, tako je danas na administativnom prelazu Jarinje, uhapšen Slobodan Miletić, bez da je iko od članova porodice upoznat sa razlozima njegovog hapšenja. 

Ovo hapšenje je posledica sistematskog ugnjetavanja srpskog naroda i časnih Srba, a ujedno i poruka međunarodnoj zajednici od strane režima u Prištini, da će nastaviti sa progonom Srba ako ne usliše njegove želje i zahteve. 

Očekujemo reakciju međunarodnih predstavnika i hitno uključivanje Euleksa u ovaj slučaj, kako bi se garantovalo poštovanje prava gospodina Miletića i pretpostavka nevinosti. Zahtevamo njegovo puštanje na slobodu i pravo da se od lažnih optužbi brani sa slobode, stoji u saopštenju Srpske liste.