Foto: Uzvik

OTVOREN 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“

Vesti Autor: K.C. | 11:22 Ponedeljak, 25 09 2023 Foto: Uzvik

Danas je na Beogradskom sajmu svečano otvoren 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“. U prisustvu članova Vlade Srbije, ministara Ivice Dačića, Bratislava Gašića, Tomislava Momirovića, Slobodana Cvetkovića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je ovogodišnju sajamsku manifestaciju.

Takođe otvaranju su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Mojsilović, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora, među kojima i ambasadori SAD Kristofer Hil i Ukrajine Volodimir Tolkač.

Tradicionalni 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“ biće održan od 25. do 28. septembra 2023. godine na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

„Partner“ – Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, održava se na Beogradskom sajmu svake druge godine. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Na sajmu „PARTNER 2023“, tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su „Jugoimport-SDPR” i Beogradski sajam.

Sajam „PARTNER“ najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije. Osim kompanija koje pripadaju grupaciji Odbrambena industrija Srbije, koje su uz javno preduzeće „Jugoimport-SDPR“ osnova srpskih potencijala u oblasti naoružanja i vojne opreme, na predstojećoj sajamskoj manifestaciji pojaviće se i brojni proizvođači naoružanja i vojne opreme iz Republike Srbije.

Široj javnosti predstaviće se 26 novih vojnih sistema!

U periodu između dve sajamske smo­tre Vojnotehnički insti­tut i domaća odbrambena industrija razvili su čak 66 novih sredstava, a ve­ći deo tog naoružanja i vojne opreme biće izložen pod kupolama beogradskog Sajma.

Posetioci će moći da vide novo­razvijene artiljerijsko-ra­ketne sisteme, PVO bateri­je, modernizovana borbena i nova oklopna vozila.