Foto: mgsi.gov.rs

Otvoren Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Vesti Autor: M.S. | 13:08 Četvrtak, 21 03 2024 Foto: mgsi.gov.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić otvorio je sinoć Salon automobila „DDOR BG Car Show 08” i 16. međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion” u Hali 1 Beogradskog sajma.

Vesić je tom prilikom naveo da je ovo 86. godina kako se organizuje izložba vozila u Beogradu i da je ovo najvažniji sajam automobilske i moto industrije u ovom delu Evrope.

Veliki broj renomiranih izlagača, najnoviji modeli, inovativna tehnička i tehnološka rešenja i ogroman broj posetilaca samo potvrđuju da je Srbija lider u oblasti saobraćaja u ovom delu Evrope, rekao je ministar.

On je poručio da se Srbija u narednom periodu mora prilagoditi promenama u automobilskoj industriji i da trenutno zaostajemo za Evropom u broju električnih vozila, ali i podsetio na to da će u našoj zemlji uskoro početi proizvodnja električnih automobila.

Otvaranju Sajma automobila prisustvovali su i ministar privrede Slobodan Cvetković i direktorka Beogradskog sajma Danka Selić.

Sajam, koji je otvoren za posetioce od 21. do 27. marta, održava se osmi put u ovom formatu i okupiće 280 izlagača sa više od 60 automobilskih i moto brendova, a biće predstavljeno 98 premijera.