Foto: fb/Aleksandar Vučić

Otvorena obilaznica oko Gornjeg Milanovca

Vesti Autor: M.S. | 12:06 Petak, 04 10 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca, u dužini od 9,7 kilometara, koja će izmestiti teretni saobraćaj iz centra grada i biće najbrža veza sa auto-putem „Miloš Velikiˮ.

Ovom događaju su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador NR Kine u Srbiji Li Ming i predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Projekat pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Takova obuhvatao je izgradnju nove saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Klatičeva, u dužini od 4,78 kilometara, i rekonstrukciju postojećeg državnog puta od Klatičeva do Takova, u dužini od 4,70 kilometara, a vrednost radova je 30,5 miliona evra.

Izgradnjom obilaznice oko Gornjeg Milanovca tranzitni saobraćaj je u potpunosti razdvojen od lokalnog koji prolazi kroz to mesto, izmešten je iz gradskog jezgra i direktno opštinu povezuje sa auto-putem „Miloš Velikiˮ, pa teretna vozila više neće prolaziti kroz sam centar grada.

Izgradnja obilaznice počela je odmah nakon potpisivanja ugovora o saradnji između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kineske kompanije „Power Construction Corporation of China Limitedˮ krajem 2021. godine.

Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.