Foto: Ministarstvo pravde

Otvorena rekonstruisana zgrada pravosudnih organa u Ubu

Vesti Autor: B.O. | 19:16 Petak, 19 04 2024 Foto: Ministarstvo pravde

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović i predsednik opštine Ub Darko Glišić svečano su danas otvorili rekonstruisanu zgradu pravosudnih organa u toj opštini.

Popović je tom prilikom naglasila da su sredstva za rekonstrukciju i sanaciju objekta, u vrednosti 165 miliona dinara, u celosti obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, dok je za opremanje prostorija utrošeno još 13,5 miliona dinara. 

Ministarka je posebno ukazala na svesrdnu pomoć Opštine Ub, kao i javnih preduzeća u realizaciji projekta i pružanju logističke podrške.

Popović je istakla da Ministarstvo pravde namerava da i u narednom periodu nastavi radove na rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih objekata za potrebe pravosudnih organa širom Srbije, čime će uslovi rada nosilaca pravosudnih funcija i zaposlenih biti dodatno unapređeni.

Za manje od godinu dana završeni su svi radovi na sanaciji ovog objekta, čime je zaposlenima u pravosudnim organima u Ubu omogućenosavremeno, funkcionalno i bezbedno radno okruženje.

Unutar zgrade, svaki pravosudni organ raspolaže zasebnim spratom, sa sudnicama, pisarnicama, istražnim kabinetima i prostorom za arhivsku građu.

Projekat rekonstrukcije obuhvatio je kompletnu sanaciju i adaptaciju unutrašnjih prostorija zgrade, fasade, zamenu fasadne stolarije, kao i podizanje energetske efikasnosti. Objekat, koji zadovoljava sve savremene propise i standarde u građevinarstvu, potpuno je izolovan i statički ojačan.