Foto: unsplash.com

Počinje PRAVO ZIMSKO vreme! Stiže zahlađenje i kiša, pašće i SNEG

Vesti Autor: K.C. | 06:23 Utorak, 10 01 2023 Foto: unsplash.com

Danas će u Srbiji biti hladnije sa kišom, a na planinama iznad 700 mnv će padati sneg. U nižim predelima zapadne Srbije je moguća susnežica i sneg krajem dana. Vetar u skretanju sa jugoistočnog na severni i severozapadni, popodne umeren do pojačan.
Pritisak ispod normale sa tendencijom porasta. Jutarnja temperatura od 2°C do 8°C, što će biti i maksimalna, a minimalna temperatura uveče od 2°C do 5°C. Uveče kiša, a na zapadu susnežica i sneg.

I u Beogradu stiže zahlađenje sa kišom. Vetar ujutru jak jugoistočni, a popodne umeren severozapadni. Pritisak ispod normale i u porastu. Jutarnja temperatura 6°C, popodnevna oko 5°C.

Vreme narednih dana

U sredu, na severu Vojvodine padavine prestaju. U ostalim predelima oblačno i hladno sa kišom, susnežicom i snegom. Na zapadu i jugu Srbije je moguće formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima od 10-ak cm. Na planinama će pasti oko 30 cm snega do srede uveče.
Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 4°C, a maksimalna od 2°C do 6°C. Uveče padavine prestaju. 

U četvrtak suvo u većem delu dana, a popodne i uveče ponegde kratkotrajna kiša, a na planinama sneg. 

U petak i za vikend sledi postepeni porast dnevne temperature uz pretežno suvo vreme.