Foto: srbija.gov.rs

Pojačane aktivnosti policije na suzbijanju iregularnih migracija u Malom Zvorniku

Vesti Autor: M.S. | 19:09 Ponedeljak, 05 02 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je danas Štab za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, kao i granični prelaz u tom mestu.

Gašić je napomenuo da je pomenuti štab formiran po njegovom nalogu 29. januara, te da su od tada na tom području pojačane aktivnosti policije na suzbijanju iregularnih migracija.

On je ocenio da su štabovi koji su prethodno formirani u Subotici, Preševu i Dimitrovgradu dali izuzetne rezultate i da je novoformirani štab u Malom Zvorniku nastavak opsežne akcije na suzbijanju iregularnih migracija na teritoriji Srbije.

Ministar je naglasio da će pripadnici MUP-a, kako na ovom području, tako i u drugim delovima zemlje, pojačano raditi dokle god bude bilo iregularnih migranata, aktivnih kanala krijumčarenja i drugih vidova kriminala, a sve u cilju bezbednosti i sigurnosti građana i njihove imovine.

Rad novoformiranog štaba je već dao konkretne rezultate, a veći broj pripadnika Žandarmerije, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije, kao i policije opšte nadležnosti na ulicama Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače pozitivno je ocenjen kod građana.

Od formiranja ovog štaba do danas 271 iregularni migrant je prevezen u prihvatne centre, 21 iregularni migrant je zadržan po Zakonu o prekršajima, dok su tri smeštena u prihvatilište za strance. Privremno su oduzeta tri putnička vozila, kao i šest mobilnih telefona.

U ovom periodu kontrolisano je 1.270 osoba, kao i 700 vozila i 19 objekata koji pružaju usluge smeštaja. Uhapšene su dve osobe, a podneto je pet krivičnih prijava u vezi sa drogom i nedozvoljenim prelazom državne granice i krijumčarenjem ljudi.

Takođe, podneto je 56 prekršajnih prijava, od kojih su 52 po Zakonu o strancima, tri po Zakonu o oružju i municiji i jedna za prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.