Foto: prosveta.gov.rs

Poljoprivredni fakultet obeležio 105 godina rada

Vesti Autor: B.O. | 18:17 Četvrtak, 28 03 2024 Foto: prosveta.gov.rs

Posebni savetnik ministarke prof. dr Janko Samardžić čestitao je danas Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu 105 godina uspešnog rada.

“Kao najznačajnija ustanova visokog obrazovanja u oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije, Poljoprivredni fakultet ima vodeću ulogu u razvoju obrazovanja i nauke u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope i školovanju stručnjaka iz oblasti biljne proizvodnje, zootehnike, agroekonomije, i prehrambene tehnologije”, istakao je Samardžić na svečanoj akademiji.

On je istakao da je prateći svetske trendove i promene na tržištu radne snage, Fakultet uvodio nove studijske programe poput zaštite životne sredine u proizvodnji hrane, kao i biotehnički i informacioni inženjering.

Podsetio je da je Ministarstvo prosvete podržalo prethodnih godina realizaciju važnih infrastrukturnih projekata na Poljoprivrednom fakultetu, kako bi zajednički unapredili uslove za rad i učenje.

“Studenti ovog fakulteta, uz pomoć i podršku svojih profesora, već nekoliko godina ostvaruju izuzetne i zapažene rezultate sa svojim inovativnim prehrambenim proizvodima”, istakao je Samardžić.