Foto: mfin.gov.rs

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u poslednjem kolu nagradne igre

Vesti Autor: M.S. | 13:47 Sreda, 12 06 2024 Foto: mfin.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore sa dobitnicima stanova izvučenim u poslednjem, petom kolu ovog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobediˮ, koja će, kako je najavio, biti nastavljena na jesen.

Mali je čestitao dobitnicima – Veri Kostadinović iz Beograda, dobitnici četvorosobnog stana, i Bratislavu Milosavljeviću iz beogradskog naselja Batajnica, koji je dobio trosoban stan, iskazavši im zahvalnost na tome što su učestvovali u nagradnoj igri i što podržavaju napore Vlade u borbi sa sivom ekonomijom.

On je, podsetivši na to da se današnjim uručenjem ključeva stanova u naselju Zemunske kapije završio ovaj krug nagradne igre „Uzmi račun i pobediˮ, pozvao građane da i dalje sakupljaju fiskalne račune i nastave da igraju nagradnu igru.

Mali je objasnio da će se svaki fiskalni račun koji građani uzmu i skeniraju računati i za naredno kolo nagradne igre, koje će krenuti na jesen ove godine.

U ovom trenutku, kako je naglasio, više od pola miliona građana preuzelo je aplikaciju „Uzmi račun i pobediˮ, odnosno, više od pola miliona ljudi redovno prikuplja i šalje fiskalne račune.

Svaki put kada ne uzmemo račun, onaj ko nam ga ne izda, ima koristi od toga, rekao je Mali, dodavši da se taj novac koji se sliva u budžet, koji je nikad jači i stabilniji, koristi za izgradnju bolnica, vrtića, škola, puteva, za podizanje plata i penzija.

Zato je važno da svi zajedno, kao društvo, razumemo zbog čega se borimo protiv sive ekonomije i zbog čega uzimamo fiskalne račune, dodao je prvi potpredsednik Vlade.

Prema njegovim rečima, kroz svako kolo nagradne igre rasla je svest o važnosti borbe protiv sive ekonomije, što je i najvažniji cilj ove nagradne igre.

Dobitnica Vera Kostadinović rekla je da su sakupili oko stotinak računa, a da je dobitni bio račun iz kupovine u hipermarketu.

Selimo se konačno u svoj stan. To nam je bio dugoročan cilj, međutim, desiće se dosta ranije, rekla je ona, dodavši da nije gledala izvlačenje i da je bila iznenađena kada je dobila poziv.

Dobitnik Bratislav Milosavljević rekao je da još nije svestan činjenice da je dobio stan, dodajući da se ne seća dobitne kupovine, ali da je reč o računu iz apoteke u naselju gde živi.

U ovom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobediˮ izvučeno je ukupno deset novih vlasnika stanova u Beogradu, čija je ukupna vrednost oko 1,9 miliona evra.

Za njih je ukupno dodeljeno oko 105 miliona jedinstvenih kodova. Na aplikaciji za skeniranje računa na dan finalnog izvlačenja bila su otvorena 524.494 naloga.