Foto: ig/tikebelgrade

Poznata sportska kompanija OTPUŠTA RADNIKE

Vesti Autor: K.C. | 17:02 Petak, 16 02 2024 Foto: ig/tikebelgrade

Američki proizvođač sportske odeće Nike objavio je da će otpustiti oko dva posto radne snage kako bi smanjio troškove u razdoblju slabije potražnje. Zbog visokih troškova života građani manje kupuju sportsku opremu i trgovci su smanjili narudžbe pa je Najki odlučio da sreže potrošnju za dve milijarde dolara prilagođavanjem proizvodnje i upravljačke strukture.

Iznos uključuje i 400 do 450 miliona dolara troškova otpremina koje kompanija planira da uknjiži u trećem tromesečju, prema planu objavljenom u decembru.

U četvrtak su izvestili da će ugasiti nešto više od 1.600 radnih mesta, od ukupno 83.700 širom sveta, naglasivši da neće otpuštati prodavce i radnike u distribucijskim centrima. 

Kompanija će gasiti radna mesta u dve etape, prva počinje u petak, a druga bi trebalo da bude dovršena do kraja maja, kada se završava četvrto poslovno tromesečje.

Mere koje preduzimamo omogućiće nam da svedemo našu organizaciju na pravu meru kako bismo iskoristili najbolje prilike za rast, budući da zanimanje za sport, zdravlje i dobrobit nikada nije bilo veće", saopštio je Nike.