Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije priredio svečani doček za predsednika NR Kine

Vesti Autor: M.S. | 10:47 Sreda, 08 05 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas za predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga svečani doček ispred Palate Srbija, uz deset počasnih plotuna iz deset artiljerijskih oruđa, intoniranje himne i smotru počasne garde.

Predsednika NR Kine i prvu damu Peng Lijuan dočekali su na crvenom tepihu predsednik Vučić sa suprugom Tamarom, premijer Miloš Vučević sa članovima i potpredsednicima Vlade, kao i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Nakon svečanog dočeka dvojica predsednika uputiće se ka severnoj terasi Palate Srbija, odakle će pozdraviti veliki broj okupljenih građana, koji su od jutros pristizali na plato, noseći zastave dveju zemalja.

Potom će biti održan sastanak predsednika Srbije i Kine u užem formatu, a zatim i plenarni sastanak delegacija dveju zemalja predvođen Vučićem i Si Đinpingom.

Programom posete predviđena je i ceremonija potpisivanja Zajedničke izjave i razmena potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se dvojica predsednika obratiti medijima.