Foto: Ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije za RTS o prošlonedeljnim tragedijama i MERAMA koje slede

Vesti Autor: A.C. | 22:16 Nedelja, 07 05 2023 Foto: Ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Dnevnik RTS-a govorio je o dva strašna masakra koja su zadesila Srbiju, ali i o najavljenim i usvojenim merama i ostalim aktuelnim pitanjima.

Najvažnije što je predsednik za RTS izjavio može se navesti u sledećim tačkama:

• Biće doneto još oštrih mera kako bi se predupredila mogućnost da se ponove zločini.

• Građanima je data prilika da u narednih mesec dana sami predaju nelegalno oružje bez posledica, a posle tog roka suočiće se sa strogim kaznama. Nikome se neće tolerisati ukoliko ne preda oružje od 8. maja do 8. juna.

• Osobe sa dozvolom za oružje biće kontrolisane najmanje jedanput godišnje, u trenutku kada budu dobili poziv moraju da se jave u roku od 48 sati.

• Od sutra će biti pojačane policijske patrole kod škola i tržnih centara. Policajci u školama biće dobro naoružani i spremni da odgovore. Prisustvo policajaca će smanjiti nivo vršnjačkog nasilja u školama za 70 do 80 procenata.

Predsednik je izjavio i da će sutra govoriti o dodatnim političkim merama kao i o pojedinim objavama na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, pogrešno je pozivati na proteste dan nakon što se nešto dogodi, to se ne radi nigde u svetu.

Govoreći o odgovornosti istakao je da ga je Branko Ružić obavestio o ostavci, i da su razgovarali o toj njegovoj odluci.

Kako je najavio predsednik Srbije, do kraja maja biće "zanimljivih političkih događaja".