Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić - Pred Srbijom su TEŠKA VREMENA

Vesti Autor: K.C. | 19:22 Sreda, 18 01 2023 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Davosu gde učestvuje u radu Svetskog ekonomskog foruma da je pred nama jedna od najtežih godina u savremenoj istoriji i u političkom i u ekonomskom smislu.
On je najavio da će se u petak sastati sa pet predstavnika - Nemcima, Francuzima, Italijanima, Amerikancima i Miroslavom Lajčakom.

Vučić je u izjavi novinarima kazao da su pred Srbijom teška vremena, naročito imajući u vidu politički razgovor koji je imao sa Miroslavom Lajčakom.
"Sve što sam čuo, niko više ne želi da čuje ili vidi da postoji drugačiji pogled, jedino što ih zanima jeste nezavisno Kosovo, sankcije Rusiji, nema protivljenja. Pred nama je odlučujuća, presudna godina tako da je svakako jedna od najtežih u našoj savremenoj istoriji i u političkom i u ekonomskom i svakom drugom smislu", rekao je predsednik.

Posao EU je, kako je rekao predsednik Vučić, da traži usaglašavanje, ali da je mnogo gori deo danas usvojene rezolucije EP onaj koji se odnosi na KiM, a koji kaže da se pozdravlja zahtev Kosova za članstvo u EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi izjavu Kurtija da očekuje da bi dogovor Beograda i Prištine mogao da bude postignut u narednih nekoliko meseci, izjavio da bi dogovor sa Prištinom mogao da bude sklopljen i prekosutra, a ne kako tvrdi premijer Aljbin Kurti u narednim mesecima, kada bi Kurti odustao od secesionističkih namera.