Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić primio AKREDITIVNA PISMA ambasadora Indije i Tunisa

Vesti Autor: K.C. | 12:02 Ponedeljak, 02 10 2023 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadorki Indije i Tunisa Šubdaršini Tripati i Imen Lažili Amari. 

Ambasadorki Indije Šubdaršini Tripat, predsednik Srbije je poželeo uspešan rad i prijatan boravak u našoj zemlji, a istovremeno, izrazio i zahvalnost toj zemlji na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Tokom razgovora, predsednik Vučić je čestitao nacionalni praznik Indije - Dan rođenja Mahatme Gandija, koji su Ujedinjene nacije proglasile za Međunarodni dan nenasilja, istakavši da su njegove vizionarske ideje utkane i u osnovne principe Pokreta nesvrstanih zemalja, što su ujedno temelji dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje naše dve države.

Predsednik Srbije je danas primio i akreditivna pisama ambasadorke Republike Tunis Imen Lažili Amari i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu.

On je tom prilikom izrazio zahvalnost vlastima Tunisa na doslednom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i posebno, s tim u vezi, naglasio značaj podrške u međunarodnim organizacijama. 

- Poželeo sam novoj ambasadorki Republike Tunis uspešan mandat i prijatan boravak u Srbiji i zahvalio na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje. Ponovio sam posvećenost Srbije prijateljskim odnosima sa Tunisom, utemeljenim na međusobnom razumevanju, podršci i zajedničkim vrednostima i naglasio opredeljenost Srbije za još dublje međusobno povezivanje i razumevanje po svim pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu - objavio je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.