Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić priredio svečanost povodom Lunarne nove godine i potvrdio LEPE VESTI

Vesti Autor: K.C. | 13:00 Ponedeljak, 26 02 2024 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Povodom obeležavanja lunarne Nove godine, predsednik Srbije priredio je za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i njegove saradnike svečanost u Vili Mir.

Tokom svečanosti, javnosti su se obratili Aleksandar Vučić i ambasador Kine.

Vučić se zahvalio kineskim prijateljima na saradnji i razumevanju, čestitavši im lunarnu Novu godinu. Kineski ambasador se, s druge strane, zahvalio predsedniku Srbije što je i pored svih obaveza, odvojio vreme za svečanost obeležavanja kineske nove godine.

Koristim ovu prilikom da izrazim svoju najdublju zahvalnost za ovaj gest, rekao je kineski ambasador.

Okupljenima se najpre obratio predsednik Srbije, rekavši da za dobre želje nikad nije kasno i da danas upućuje najlepše čestitke za napredak Kine.

„Uvereni smo da će vaša zemlja u godini drvenog Zmaja nastaviti putem napretka... Za dalje jačanje saradnje naše dve zemlje je od izuzetnog
značaja i potpisani sporazum o slobodnoj trgovini", rekao je Vučić i zahvalio se Kini na podržavanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Predsednik Srbije je rekao da pred svima želi javno da kaže da je dobio potvrdu da će kineski predsednik Si Đinping posetiti našu zemlju.

On je naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi. Daćemo sve od sebe da naši kineski prijatelji budu zadovoljni. Hvala vam za sve. Mi smo mala zemlja, ali taj glas za poštovanje pravila i međunardonog javnog prava, uvek ćete imati od nas.

Još jednom dobrodošli i srećna vam Nova godina, kazao je Vučić.