Foto: Ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić RAZGOVARAO sa Lajčakom i izaslanicima Šolca i Makrona

Vesti Autor: A.C. | 22:41 Petak, 09 09 2022 Foto: Ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na početku razgovora sa pregovaračima EU u Beogradu da neće biti nikakvog priznanja Kosova.

"Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, uvek spreman na kompromisna rešenja, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN. Nema predaje! Živela Srbija", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Ranije danas izaslanici su razgovarali i sa Aljbinom Kurtijem u Prištini.

"Danas sam, zajedno sa višim spoljnopolitičkim savetnicima francuskog predsednika i nemačkog kancelara, imao važne detaljne razgovore sa premijerom Kurtijem i predsednikom Vučićem, da istražimo opcije za napredak u dijalogu. Proces će se nastaviti u narednim danima", naveo je tim povodom Lajčak na Tviteru.