Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova BiH Elmedinom Konakovićem

Vesti Autor: K.C. | 12:39 Petak, 24 02 2023 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.  
"Poželeo sam dobrodošlicu ministru Elmedinu Konakoviću i izrazio nadu da ćemo u budućnosti dobro sarađivati", napisao je Vučič na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa sastanka.

Predsednik Srbije je razgovarao sa  ministrom Konakovićem o jačanju sveukupne saradnje dveju zemalja, evropskom putu regiona i drugim aktuelnim pitanjima.
On je čestitao ministru Konakoviću na imenovanju i rekao da je Srbija opredeljena za jačanje bilateralnih odnosa sa BiH uz dalju izgradnju međusobnog poverenja i solidarnosti, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Vučić je naglasio doslednost Srbije politici očuvanja mira i stabilnosti u regionu i poštovanja međunarodnog prava, kao i da u tom smislu naša zemlja poštuje integritet Bosne i Hercegovine i Republike Srpske unutar BiH, kao i svaki dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda u okvirima postavljenim Dejtonskim mirovnim sporazumom.