Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić: „Srdačan susret sa Šolcom, pozvao sam ga da poseti Srbiju''

Vesti Autor: K.C. | 08:31 Utorak, 19 09 2023 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Prijemu koji je priredio nemački kancelar Olaf Šolc povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u UN, prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je pozvao Šolca da poseti Srbiju kako bi podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između dve zemlje.

Predsednik Vučić je na Instagramu naveo da je imao srdačan susret sa kancelarom Šolcom.

„Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova", naveo je Vučić i dodao da se sa nemačkim kancelarom saglasio da je 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija odlična prilika za lidere sveta da se sastanu i otvoreno razgovaraju o realnim problemima sa kojima se svi susrećemo.

„Ponovio sam poziv kancelaru Šolcu da poseti Srbiju, kako bismo podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dve zemlje", poručio je Vučić.

Predsednik Vučić boravi u SAD gde učestvuje na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Vučić će se učesnicima obratiti 21. septembra.