Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić se sastao sa evropskim komesarom za proširenje Varhejijem

Vesti Autor: K.C. | 17:43 Ponedeljak, 13 05 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Danas se u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem.

Sastanak je počeo nešto posle 17 časova u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu. Posle bilateralnog sastanka, uslediće plenarni sastanak.

Na sastanaku su prisutni ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre, ambasador Srbije u Misiji u Briselu Danijel Apostolović, ministarka za evrointegracije Tanja Miščević i ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

Nakon sastanka Vučić i Varheji obratiće se medijima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je 4. aprila telefonom sa Varhejijem o uspostavljanju Fonda za reformu i rast za Zapadni Balkan koji su usvojili Evropski saveta i Evropski parlament.

Cilj Fonda je da podrži partnere EU sa Zapadnog Balkana u sprovođenju reformi u vezi sa EU, kao i da stimuliše njihovu ekonomsko približavanje EU na osnovu reformskih agendi bloka.

Pored toga, Fond treba da pomogne i u usklađivanju partnerksih zemalja kad je reč o vrednostima, zakonima, pravilima, standardima, politikama i praksama EU u cilju budućeg članstva u EU.