Foto: unsplash.com

Preliminarne rang liste za UPIS dece u beogradske vrtiće 10. juna

Vesti Autor: K.C. | 13:56 Sreda, 05 06 2024 Foto: unsplash.com

Direktorka beogradske Predškolske ustanove Dečiji dani" Sanja Lazović izjavila je danas da će u ponedeljak, 10. juna, biti objavljene preliminarne rang liste upisane dece u beogradske predškolske ustanove dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Nakon ponedeljka, kada izađu preliminarne rang liste, uslediće rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna. Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula", rekla je Lazović

Predškolska ustanova Dečiji dani", koja upisuje oko 400 mališana, i ove godine sprovodi program Pre prvog koraka" sa ciljem prilagođavanja dece, ali i roditelja na nove uslove u vrtićima. Program, koji se sprovodi već skoro 20 godina, počinje sredinom juna.

Program podrazumeva jednu sveobuhvatnu senzibilizaciju porodice na polazak deteta u vrtić. Specifičan je po tome što već u junu roditelji imaju sastanak sa vaspitačima i upoznaju se sa radom ustanove, kako bi preko leta prilagodili navike svog deteta i uskladili ih sa ritmom vrtićkog dan", rekla je Lazović.

Ovaj program je, prema njenim rečima, pokazao veliku prednost i olakšanje roditeljima koji se u najvećem broju slučajeva po prvi put odvajaju od svog deteta.

Program je unapređen i od prošle godine postoji novi koji se zove Korak napred i dodatno olakšava roditeljima, a pre svega detetu odvajanje i odaptaciju. Roditelji imaju mogućnost da sa detetom borave u grupi i zajedno sa vaspitačima olakšaju adaptaciju detetu na nove uslove", rekla je Lazović.