Foto: srbija.gov.rs

Promocija porodičnih vrednosti u opštinama širom Srbije

Vesti Autor: B.O. | 14:08 Subota, 28 09 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Milica Đurđević Stamenkovski poručila je danas, na otvaranju manifestacije „Porodični dani - Zvezdara“, da društvo koje stavi porodicu na prvo mesto ima zagarantovanu budućnost.

Đurđević Stamenkovski je, otvarajući ovu manifestaciju u Sportskom centru „Olimp“ na Zvezdari, istakla da je porodica utkana u dušu našeg naroda i da predstavlja stub društva i vrednost koja nema alternativu.

Ona je podsetila na to da je u toku rad na izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, čijim usvajanjem će znatno biti uvećan roditeljski dodatak za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta.

Ministarka je naglasila da su to značajni iznosi, koji ekonomski osnažuju porodicu u prvim danima roditeljstva, kada je to zaista neophodno.

Đurđević Stamenkovski je pohvalila opštinu Zvezdara na pozitivnom bilansu, kada je u pitanju prirodni priraštaj, dodavši da je veoma važno da se u čitavoj Srbiji podstakne rađanje dece i da ova opština može da bude  primer drugima.

Prema njenim rečima, neophodno je da se svi zajednički borimo da nam se rađa više dece, da se vrate oni koji su otišli u inostranstvo i da sistem porodičnih vrednosti bude uspostavljen svuda i na svakom mestu.

Đurđević Stamenkovski je, zajedno sa predsednikom opštine Zvezdara Mihailom Doskovićem i prisutnom decom, posadila tri stabla, kao primer onih vrednosti na kojima počiva porodica, a to su ljubav, vera i nada.

U okviru ove manifestacije na Zvezdari upriličen je kulturno-umetnički program i organizovane su brojne sportsko-rekreativne aktivnosti za decu i roditelje, a ovakavi događaji postaće praksa u svim gradovima i opštinama u Srbiji.